Blogg

Ser att det är väldigt länge sedan jag skrev. Utställningssäsongen har pågått för fullt. Vi har ställt lilla Wilma med blandade resultat. Wilma är en bestämd dam och har hon bestämt sig att inte visa sig så berättar hon gärna det med att protestera och morra lite. Då blir resultaten Vg. Hm... Men annars har det blivit excellent! Hittills har hon blivit Bis valp, fått 2 reserv-cert och ett danskt junior cert. Även craft kvalificerad! Inte dåligt! Hon har tiden framför sig och är ännu junior. Ivanhoe har bara börjat i juniorklassen och inte hunnit ställas ut så mycket än. 

Enzo har tyvärr varit svårt sjuk och nu fått diagnos kronisk pankreatit. Han har ändå lyckats i sommar med att bli Bir veteran några gånger, även i Danmark. Där har han även tagit ett cert och 2 veteran cert! Hoppas att han kan ta ett till så han blir dansk veteran champion. 

Och så har Ivanhoe och jag tävlat Biathlon. Det är ett hinderlopp med förare och hund. Det var riktigt kul och väldigt annorlunda. Vi blev väldigt blöta och smutsiga! Hi, hi! 

Idag är det långfredag. Och på söndag är det påskdagen och 1 april! Och det ska vara vår men vi har snö och minusgrader nattetid. Men snart så. Vi upplevde riktig sommar för mindre än en vecka sedan då vi var i Dubai. Ca 35 gr varmt och en underbar stad och massor att se och uppleva. Hade det väldigt trevligt. Saknade dock vovvarna lite. De var lite utplacerade och några var hemma och dottern bodde hos oss. Men det är ett pusslande när man ska iväg så. Men snart åker husbilen fram. Då följer hundarna med. 

Och de har ökat i antal. Från 4 till 6 stycken. Jag behöll Ivanhoe från senaste kullen då jag tror han kan bli nåt. Han är en cool kille och ganska lugn. Passar mej utmärkt! 

Vi har oxå en ny liten tik. Lilla Wilma, nu 7 månader gammal. Började intressera mej för henne redan i början av oktober och efter flera veckor och en del hinder på vägen hämtade jag henne på Kastrup då hon kommit från Moskva. Då 4 månader gammal. Hon är en snäll, pigg liten tös som gillar sina leksaker och har sin ”lillebror” Ivanhoe att busa med. Hon kom till mej efter jul och var då i fulåldern men har nu blivit riktigt fin. Pälsen har börjat växa och hon går och står som en liten prinsessa! Hon har även hunnit ställas ut 2 gånger. I Hässleholm charmade hon domaren och vann! Över 12 andra valpar! Och gick som en riktig prinsessa! Så stolt jag var! Två veckor senare ställdes hon ut i Laholm. Lika söt då men gick definitivt inte som en prinsessa utan som en studsboll! Ha! Kunde inget annat än skratta! Glad var hon och mer träning ska vi ha. Hon slutade dock som Bim valp med ”mycket lovande valp” i kritiken. 

Nu väntar vi bara på att hennes stamtavla ska komma från Ryssland så hon kan reggas om här i Sverige och kan ställas ut officiellt när hon blir 9 månader. 

Hon har även hunnit gå valpkurs som hon fixade galant! 

Även Enzo har ställts nu som veteran. På Mydog i Göteborg blev han Bim ena dagen. Och i Hässleholm o Laholm blev han Bir veteran. 

 Glad Påsk!🐣🐥

10/10-17

Den s k sommaren har gått och hösten är här! September har varit ljuvlig med varma soliga dagar. Det har varit många svamprundor i skogen och oftast är det Enzo och Gizmo som har fått följa med. Ja, Gizmo. Han har flyttat till Blekinge. Till en tjej som håller mycket på med agility och tävlar redan med sin andra hund. Så Gizmo får ett aktivt hem vilket han förtjänar. Men saknaden är stor här hemma... Han har även vuxen upp till en vacker ståtlig kille och jag har avelsrätt på honom så jag hoppas få fina Gizmovalpar i framtiden.

I helgen var vi ute med husbilen. Det var skönt men det var frost på marken när vi vaknade.  Zafira löper så hon fick sova hos min dotter och Tella. Enzo fick följa med i hennes ställe. Enzo med familj har flyttat ner från Uppsala och bor nu med min andra dotter, hennes sambo och mitt lilla barnbarn, som föddes 7/8, i Helsingborg. Så nu får vi träffa dom lite oftare.

Enzo mår bra nu men blev riktigt dålig i slutet av augusti. Han fick bukspottskörtelinflammation. Han låg inne i 5 dagar på djursjukhuset i Helsingborg. Får hoppas det bara var en engångsföreteelse.

Och Fiffi är parad. Hoppas på valpar i slutet av november.

 

 

Sommaren går mot sitt slut. Kanske inte den varmaste sommaren vi haft. Men turligt nog har vi kört runt lite i Sverige och undvikit det dåliga vädret ganska bra. 

Valparna flyttade lagom till semestern började. Båda har fått fantastiska hem och man är alltid så nöjd när allt går så bra.

Det har varit en del utställningar i kombination med semestern. Vi var i Köping och passade sedan på att besöka dottern o sambo i Uppsala några dagar. Då var det högsommarvärmen. 

Vi har även varit på Gotland där vi även ställde ut vovvarna. Där blev Harry Bir-veteran båda dagarna och Gizmo 4:e bästa hane! Leo lyckades med att bli 3:e bästa hane oxå. Jättenöjd med grabbarna! 

Även i Ronneby nu i helgen vann Gizmo sin klass med ck! Harry 2:a veteran och Leo 3:e bästa hane med reserv-cert! 

Nu blir hösten lite lugnare och vi väntar på att Fröken Fideli ska börja löpa. Kanske blir det smått framöver...

 Sköna maj! Just idag är det 20 grader men annars har det verkligen inte varit nån värme. Det har mest blåst och varit kallt... 

Den 18 april fick vi tillökning. Fiffi fick valpar. Två stycken, en tik och en hane. Det gick lite trögt de första dagarna med tiken. Hon vägde bara 95 gr och hade svårt att gå upp i vikt. Hanen vägde det dubbla och hade inga problem alls. Efter 4 dagar vände det. Efter olika medicament så började tiken bli starkare och började äta. Fick ha koll på hanen som annars slog bort sin syster när han skulle fram och äta. Men nu efter 2 1/2 vecka är tiken rund och go. Hanen är en riktig knubbis😊 Hanen är till salu och tiken får jag spara ett tag och sedan hitta en foderfamilj i framtiden. 

Gizmo och jag har börjat en kurs i agility. Han tycker det är jätteroligt och han är duktig och det passar honom perfekt! Han har ju energin😂

Nu börjar utställningssäsongen. Nästa helg ska Gizmo, Harry och Leo till Ljungbyhed. Måste träna energiknippet Gizmo, så jag kan ställa ut honom officiellt oxå. Han bör gå på alla fyra benen i ringen och inte hoppa. Lycka till till mej själv👍😊 Om två veckor gäller det. Då är det första gången han ställs officiellt i Sverige, i Hässleholm. Då ska även Harry och Leo ställas. 

Senaste kommentarer

08.04 | 23:50

Hej! önskar att bli fodervärd till pomeranien. Vital pensionär lång erfarenhet av hundar. Bostadsort en mil fr.Ängeelholm "landet"

...
02.04 | 16:10

Hej önskar att bli fodervärd till pomeranien. Bor i åkersberga

...
18.09 | 15:52

Hej!
Hade så gärna velat bli helfodervärd åt tik.
/ Emma

...
23.08 | 05:42

http://taufikseptian.my.id/
http://obatdarahtinggi.site/
http://qncjellygamat.my.id/
http://obatdarahtinggi.my.id/
http://walatrasehatmata.biz.id/
https://alami

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS