Blogg

Sommaren har gått och hösten är här. Vi har haft en bra sommar och varit ute en hel del med husbilen. Varit på flera utställningar och fått 3 cert på 3 olika hundar. Det gillar vi!😊 

Hösten och vintern tar vi det mer lugnt. Har vi nu tur så kommer vi att ha två valpkullar. Är två år sedan sist så det ska bli spännande. 

Ser att jag inte varit så flitig med att skriva här. Men har desto mer att skriva om😊. 

Vi var i Danmark i november på 2 dagars utställning. Enzo Bir veteran båda dagar och blev nu Dansk veteranchampion! Och även Dansk veteranvinnare 2018! Hans son Ivanhoe knep minsann ett juniorcert oxå! Det var en lyckad helg.

Vi har återvänt till Danmark ett par gånger till i år då det är lite närmare än att åka upp i landet. Så vi var nu i början på maj i Roskilde på 3-dagars utställning där Enzo blev 3 x Bir veteran! Och Ivanhoe lyckades bli CRUFT kvalificerad 2020! Tyvärr tycker Wilma det är obehagligt på bordet så jag tror att hon får pausa ett tag. Jag ska para henne efter sommaren så vi ser senare hur vi gör. Har troligtvis bestämt mej en snygg hane till henne som presenteras senare😊

Den 19 maj ställde jag endast ut Enzo. Men så skoj, kunde knappt tro vad som äntligen hände! Trots att han ”bara” blev 2:a veteran blev han ändå 2:a bästa hane med cert! Och blev nu SUCH och DKUCH! Ja, det blev några glädjetårar där😁👌 Min gamla man som visar sig exemplariskt i ringen. Och är i otroligt fin kondition och snart 10 år. 

Annars går livet vidare. Men vi miste Emir, 13 år, som efter 3 års smärta fick somna in❤️ Harry och Zafira har dragit ut de flesta tänderna men mår nu bra Om än tandlösa😂

Just nu har vi Fiffi hemma då husse är utomlands. Hon kommer lite då och då och är lite polis emellanåt😊 Får ibland säga ifrån om de yngre blir för jobbiga👍

Sommaren planeras att åka iväg på några utställningar och våra hundar älskar det då alla får följa med. 

Ser att det är väldigt länge sedan jag skrev. Utställningssäsongen har pågått för fullt. Vi har ställt lilla Wilma med blandade resultat. Wilma är en bestämd dam och har hon bestämt sig att inte visa sig så berättar hon gärna det med att protestera och morra lite. Då blir resultaten Vg. Hm... Men annars har det blivit excellent! Hittills har hon blivit Bis valp, fått 2 reserv-cert och ett danskt junior cert. Även craft kvalificerad! Inte dåligt! Hon har tiden framför sig och är ännu junior. Ivanhoe har bara börjat i juniorklassen och inte hunnit ställas ut så mycket än. 

Enzo har tyvärr varit svårt sjuk och nu fått diagnos kronisk pankreatit. Han har ändå lyckats i sommar med att bli Bir veteran några gånger, även i Danmark. Där har han även tagit ett cert och 2 veteran cert! Hoppas att han kan ta ett till så han blir dansk veteran champion. 

Och så har Ivanhoe och jag tävlat Biathlon. Det är ett hinderlopp med förare och hund. Det var riktigt kul och väldigt annorlunda. Vi blev väldigt blöta och smutsiga! Hi, hi! 

Idag är det långfredag. Och på söndag är det påskdagen och 1 april! Och det ska vara vår men vi har snö och minusgrader nattetid. Men snart så. Vi upplevde riktig sommar för mindre än en vecka sedan då vi var i Dubai. Ca 35 gr varmt och en underbar stad och massor att se och uppleva. Hade det väldigt trevligt. Saknade dock vovvarna lite. De var lite utplacerade och några var hemma och dottern bodde hos oss. Men det är ett pusslande när man ska iväg så. Men snart åker husbilen fram. Då följer hundarna med. 

Och de har ökat i antal. Från 4 till 6 stycken. Jag behöll Ivanhoe från senaste kullen då jag tror han kan bli nåt. Han är en cool kille och ganska lugn. Passar mej utmärkt! 

Vi har oxå en ny liten tik. Lilla Wilma, nu 7 månader gammal. Började intressera mej för henne redan i början av oktober och efter flera veckor och en del hinder på vägen hämtade jag henne på Kastrup då hon kommit från Moskva. Då 4 månader gammal. Hon är en snäll, pigg liten tös som gillar sina leksaker och har sin ”lillebror” Ivanhoe att busa med. Hon kom till mej efter jul och var då i fulåldern men har nu blivit riktigt fin. Pälsen har börjat växa och hon går och står som en liten prinsessa! Hon har även hunnit ställas ut 2 gånger. I Hässleholm charmade hon domaren och vann! Över 12 andra valpar! Och gick som en riktig prinsessa! Så stolt jag var! Två veckor senare ställdes hon ut i Laholm. Lika söt då men gick definitivt inte som en prinsessa utan som en studsboll! Ha! Kunde inget annat än skratta! Glad var hon och mer träning ska vi ha. Hon slutade dock som Bim valp med ”mycket lovande valp” i kritiken. 

Nu väntar vi bara på att hennes stamtavla ska komma från Ryssland så hon kan reggas om här i Sverige och kan ställas ut officiellt när hon blir 9 månader. 

Hon har även hunnit gå valpkurs som hon fixade galant! 

Även Enzo har ställts nu som veteran. På Mydog i Göteborg blev han Bim ena dagen. Och i Hässleholm o Laholm blev han Bir veteran. 

 Glad Påsk!🐣🐥

10/10-17

Den s k sommaren har gått och hösten är här! September har varit ljuvlig med varma soliga dagar. Det har varit många svamprundor i skogen och oftast är det Enzo och Gizmo som har fått följa med. Ja, Gizmo. Han har flyttat till Blekinge. Till en tjej som håller mycket på med agility och tävlar redan med sin andra hund. Så Gizmo får ett aktivt hem vilket han förtjänar. Men saknaden är stor här hemma... Han har även vuxen upp till en vacker ståtlig kille och jag har avelsrätt på honom så jag hoppas få fina Gizmovalpar i framtiden.

I helgen var vi ute med husbilen. Det var skönt men det var frost på marken när vi vaknade.  Zafira löper så hon fick sova hos min dotter och Tella. Enzo fick följa med i hennes ställe. Enzo med familj har flyttat ner från Uppsala och bor nu med min andra dotter, hennes sambo och mitt lilla barnbarn, som föddes 7/8, i Helsingborg. Så nu får vi träffa dom lite oftare.

Enzo mår bra nu men blev riktigt dålig i slutet av augusti. Han fick bukspottskörtelinflammation. Han låg inne i 5 dagar på djursjukhuset i Helsingborg. Får hoppas det bara var en engångsföreteelse.

Och Fiffi är parad. Hoppas på valpar i slutet av november.

 

 

Senaste kommentarer

24.03 | 10:03

HEJ! Jag är intresserad av en tikvalp. Finns det någon kvar? 0709450966 MVH Vivi

...
21.03 | 21:15

Hej!
Jag är intresserad av dina valpar/tikar.
Är de fortfarande aktuellt till försäljning?
0736332712
Med vänlig hälsning,
Nadia

...
21.03 | 19:46

Hej!
Jag undrar om tikerna är kvar?
Med vänlig hälsning,
Nadia

...
21.03 | 19:38

Har du valparna kvar?

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS